Podprite nas


Zakaj donacijo nameniti nam?

Smo inovativni in usmerjeni v prihodnost; v slovenski prostor uvajamo pomen rasti mladinskih voditeljev in paleto različnih znanj, ki jih mladi potrebujejo za svoje poklicno in zasebno življenje. Naše največje bogastvo smo mladi, gonilna sila organizacije, ki vedno iščemo nove izzive in znanja, raziskujemo naše potrebe in skušamo nanje čim boljše odgovoriti.

Z vašo pomočjo bomo še lažje uresničevali naše cilje in z izvajanjajem še številnejših projektov,  bomo mladim omogočili rast v odgovornega in z znanjem obogatenega posameznika.


 

Podprete nas lahko na dva načina

  • z odstopom dohodnine
  • z enkratnim nakazilom donacije

 

Odstop dohodnine

Na podlagi Zakona o dohodnini je Vlada Republike Slovenije v letu 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Ta vsem davčnim zavezancem omogoča, da lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam, med katerimi je tudi Društvo Mladinski ceh.


Kako lahko doniram?

Obstajata dva načina:

  • z obrazcem Zahteva_za_namenitev_dela_dohodnine_za_donacije.pdf, ki ga natisnete in izpolnite (OBVEZNO podpišite), nato pa ga odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad. Obrazec lahko pošljete tudi nam (na Društvo Mladinski ceh, Rakovniška ulica 6, 1000 Ljubljana; z navadno pošto) in ga bomo mi posredovali finančni upravi.
  • vsi, ki pa imate elektronski podpis pa lahko oddate zahtevo za namenitev dela dohodnine preko spletne strani E-davki (klik). Po prijavi na spletni stran, poiščete na desni strani zavihek »Namenitev dela dohodnine« in vpišete našo davčno številko 29724279 . Spodaj je potrebno klikniti še gumb »Oddaj vlogo«

Koliko me donacija stane?

Donacija 0,5 % dohodnine nevladnim organizacijam je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu.

Donacija traja do preklica. Če ste nam del dohodnine namenili že v preteklih letih, obrazca ni potrebno ponovno oddajati!

 

Enkratna donacija in sponzorstvo

Društvo mladinski ceh je neprofitna mladinska organizacija, ki deluje z namenom zagotavljanja enakih možnosti za vse mlade. Ta bitka pa seveda ni poceni. Postanite naš podpornik, donator, sponzor in nam pomagajte, da za sabo pustimo lepši svet. 

Kako nam lahko pomagate?

Sredstva lahko namenite neposredno projektom, ki jih želite podpreti ali pa za delovanje celotne organizacije. Dobrodošel je vsak, še tako neznaten prispevek.

nakazilo neposredno na TRR
  • IBAN SI56 0205 8003 5279 036 (NLB d.d.) z namenom plačila »donacija “IME PROJEKTA”«
sponzorska pogodba
  • z društvom lahko podipišete individualno donatorsko ali sponzorsko pogodbo.