Prostovoljstvo

Aktualni programi

72 ur brez kompromisa

72 ur brez kompromisa je mednarodni projekt prostovoljnega dela za mlade, ki se poleg Slovenije že več let izvaja v nekaterih evropskih državah. V okviru projekta skupine mladih v samo treh dneh uresničijo projekt oziroma nalogo, ki jim je zadana.

Več o programu


 

Večeri SKG

Večeri SKG so projekt, ki spodbuja glasbeno ustvarjalnost mladih in na drugi strani skrbi za ponudbo kulturnih dobrin mladim. Mladinskim glasbenim skupinam omogočamo, da pred občinstvom predstavijo svojo avtorsko in drugo glasbeno ustvarjalnost.

Več o programu


 

Vicera

Projekt VICERA predstavlja dobro utečene programe, ki so namenjeni usposabljanju mladinskih voditeljev in mladinskih delavcev, s poudarkom na osebnostnem razvoju in osebnih veščinah. Aktivnosti potekajo v obliki enotedenskega poletnega tabora na planini Uskovnici in vikend programov, ki potekajo po različnih krajih po Sloveniji.

Več o programu


 

Mednarodne aktivnosti

Globalni so vsi, globalni smo tudi mi. Od ustanovitve naprej poskušamo mladim, še posebej tistim brez priložnosti, omogočiti priložnost odkrivanja novih kultur in neformalnega izobraževanja preko različnih kanalov in projektov, ki se jim skozi leta pridružujemo.

Več o programu

Pretekli programi

Šport brez meja

Društvo Mladinski ceh je skupaj s partnerji omogočilo sedmim mladim migrantom, da so sodelovali na mednarodnem športnem turnirju PGSi, ki je leta 2019 potekal med prvomajskimi prazniki v Ljubljani. Ekipa mladih je sodelovala na turnirju v futsalu. Skupaj z organizatorji smo poskrbeli za njihovo bivanje, prevoz, prehrano in spremstvo.